Elkészítés: A tésztához összegyúrjuk a lisztet a cukorral, a vajjal és a tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hidegre tesszük.
Az almát meghámozzuk, 8 gerezdre vágjuk, kimagozzuk. Összekeverjük a cukorral, a citromlével, a fahéjjal, a mazsolával. Az öntethez a pudingport simára keverjük a cukorral, a tojással és a tejjel.
A tészta 3/4 részét lisztezett deszkán kb. 28 cm átmérőjű körré kinyújtjuk. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a peremére is jusson. Az alját villával megszurkáljuk, és beleöntjük az almát, majd egyenletesen elosztjuk rajta a vaníliás öntetet.
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A maradék tésztát is kinyújtjuk, és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Rácsosan a tortára fektetjük, a széleket összenyomkodjuk a torta peremével. A sütőben kb. 1 órát sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
A tortát tálcára emeljük, megszórjuk porcukorral. Az almát vékony szeletkékre vágjuk, a tejszínt kemény habbá verjük, és a torta peremére habrózsákat nyomunk belőle. Az almacikkekkel és mazsolával díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.