Elkészítés: A tejet langyosra melegítem, majd beleteszem az 1 evőkanál cukrot, és felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet a sóval összekeverem, majd hozzáadom az olajat, a medvehagymát és az élesztős tejet.
Miután a hozzávalókat jól összegyúrtam, nem kell keleszteni, azonnal lehet a tésztával dolgozni. Nyújtótáblán kb. 1 cm vastagra nyújtom. A vajat megolvasztom és megkenem vele a tésztát, megszórom reszelt sajttal, majd összehajtogatom, és újból 1 cm vastagra nyújtom.
Kisszaggatom, a tetejét megkenem a felvert tojással, és megszórom napraforgómaggal / szezámmaggal.
200°C-on aranybarnára sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.