Elkészítés: A tejet langyosra melegítem, majd beleteszem az 1 evőkanál cukrot, és felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet a sóval összekeverem, majd hozzáadom az olajat, a medvehagymát és az élesztős tejet.
Miután a hozzávalókat jól összegyúrtam, nem kell keleszteni, azonnal lehet a tésztával dolgozni. Nyújtótáblán kb. 1 cm vastagra nyújtom. A vajat megolvasztom és megkenem vele a tésztát, megszórom reszelt sajttal, majd összehajtogatom, és újból 1 cm vastagra nyújtom.
Kisszaggatom, a tetejét megkenem a felvert tojással, és megszórom napraforgómaggal / szezámmaggal.
200°C-on aranybarnára sütöm.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.