A magozott meggyet összezúzzuk, két napig állni (erjedni) hagyjuk. Egyes receptek szerint a magok egy részét is bele kell zúzni a velőbe. Két nap után lepréseljük, átszűrjük levesszűrőn vagy gézen, de erre a célra nagyon jó a lyukas nylonharisnya is. Minden liter meggyléhez egy liternyi vizet adunk. A cukrot folyamatosan adagoljuk úgy, hogy hozzáadás előtt feloldjuk a gyümölcslében: literenként az első szűréskor 160 grammot, 12 nap elteltével 80 grammot, újabb 12 nap elteltével 45 grammot (literenként!). Néhány nap után töltsük át demizsonba, zárjuk le és tároljuk 10-12 fokon. Három-négy hét után palackokba tölthetjük, hűvös, sötét helyen eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.