Elkészítés: A tésztához a lisztet összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a sütőporral. Ezt követően a hideg margarinnal szépen lassan elkezdjük összemorzsolni az egészet. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tojássárgát, a csipet sót és fokozatosan annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható és nyújtható tésztát kapjunk. Az elkészült tésztát hűvös helyen 30 percig pihentetjük.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A megmosott, kimagozott meggyet egy lábasban lassú tűzön elkezdjük párolni, hozzáadjuk a cukrot és az őrölt fahéjat. Nem kell teljesen megfőzni, maradjon roppanós. Közben a pudingport kb. 2 dl hideg vízzel csomómentesre elkeverjük, és a forró meggyre öntjük. Pár percig forraljuk, hogy a meggy által eresztett levet a pudingpor besűrítse. Félretesszük, kihűtjük.
A tészta egyik felét akkorára nyújtjuk, amekkora a tepsink alja. Beletesszük a tepsibe, és 160 fokos sütőben 20 percig sütjük. Közben a tészta másik felét kb. 2 mm-esre nyújtjuk ki, és derelyevágóval vagy késsel 1 cm-es csíkokat vágunk belőle. A megsült tésztalapon elterítjük a tölteléket, és a csíkokra vágott tésztával, 1 cm-es kihagyásokkal rácsosan befedjük. A tésztát megkenjük a tojássárgával és megszórjuk a durvára vágott vagy tört dióval. 160 fokos sütőben kb. 40 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
Sütés után 30-60 perccel később felszeleteljük, és megkínálunk vele mindenkit, akit szeretünk (vagy nem adunk senkinek, és megesszük az egészet)! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.