Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval és egy kevés cukorral kemény habbá verem, majd ebbe keverem bele rögtön a búzadarát, hogy megszívja magát.
A sárgáját a maradék cukrokkal kifehéredésig, legalább 5 percig keverem géppel. Hozzáadom az olajat, a tejfölt, a citromhéjat, és tovább keverem, majd a lisztet és a sütőport, végül a búzadarás fehérjehabot is beleforgatom.
Zsírpapírral kibélelem a tepsit, ebbe beleöntöm a tészta 2/3 részét. A maradékhoz hozzákeverek 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál tejet. Csőrös habzsákba töltöm ezt a kakaós tésztát, és csíkokkal berácsozom a tepsiben lévő tésztát.
A meggyszemeket eloszlatom a tetején. Előmelegített 180 C fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Kihűlés után kockára vágom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.