A hűtött leveles tésztát szilikonos lapra terítjük, középen félbevágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megszurkáljuk villával, majd előmelegített sütőbe tesszük, és közepesen lángon ropogósra sütjük.
A sült tésztát ezután tálcára tesszük. A tészta másik felét is sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd sütés előtt éles késsel hosszában 3, szélességében 4 részre vágjuk a tésztát. Így 12 db tésztadarabunk lesz, amely a sütemény teteje lesz. A méretet egyénileg változtathatjuk. Ezt az adag tésztát is ropogósra sütjük.
Egy mély edénybe tesszük a házikrémes-port, hozzáadjuk a tejet, és robotgéppel felverjük. A krémet a ropogós tésztára halmozzuk, egyenletesen elsimítjuk. Ezután a cukrászhabot/habtejszínt kemény habbá verjük. A habhoz 1/2 dl meggybefőttlét és 15 dkg magozott, félbevágott meggybefőttet teszünk. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk, és ráhalmozzuk az előző krémes rétegre.
Egy tálba beleszitáljuk a porcukrot, hozzáadunk 2-3 csepp piros ételfestéket és egy kevés (2 evőkanál) meggybefőttlevet. Ezeket jól összekavarjuk, szükség esetén adhatunk még hozzá befőttlét, a lényeg, hogy sűrű, de könnyen kenhető cukormázt kapjunk eredményként.
Ezzel a mázzal egyenként bevonjuk a tetejére sütött ropogós tésztadarabokat. A cukormázas tésztát a sütemény tetejére tesszük. A kész süteményt a cukormáz dermedéséig, tálalásig hűtőben tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.