Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, két részre osztjuk. A két cipót külön kidolgozzuk, annyi liszttel, amennyit felvesz, és már nem ragad, majd kb. 20 percig pihentetjük.
A töltelékhez a fagyasztott meggyet kiolvasztjuk vagy a meggybefőttet lecsöpögtetjük. Közben 2 csomag vaníliás pudingport felfőzünk 8 evőkanál kristálycukorral és 6 dl vízzel. Még forrón beletesszük a lecsöpögtetett meggyet, 2 csomag vaníliás cukrot, kis citromlevet, ízlés szerint fahéjat /kb. 1 mokkáskanállal/, és ha kell, cukorral ízesítjük. Majd annyi búzadarát teszünk bele, hogy ne legyen a krém túl folyós.
A tészta egyik felét kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett, közepes, magas falú tepsibe tesszük. Rásimítjuk a meggyes tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztával befedjük. 1 egész tojást kissé felverünk és megkenjük a tészta tetejét. Megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben sütjük. Kisülés és kihűlés után vaníliás porcukorral megszórjuk, és négyzet alakúra szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.