A meggyet megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk, a gyümölcshústfelaprítjuk, és a lekvárhoz forgatjuk, a zsemlemorzsával együtt.
A tésztát kitekerjük, hat részrevágjuk. Lisztezett felületen kissé kinyújtjuk mindegyiket. A tésztaszéleket átkenjük egykevés vízzel, majdelosztjuka tésztadarabokon ameggyes keveréket. A középvonal felett fogjuk, és összenyomkodjuk a széleket.
Atöltött táskákat sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezzük, a tojássárgáját 1 ek vízzel felverjük, majd ezzel átkenjük mindegyiket. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.A rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.