Elkészítés: A tésztához a lisztet összegyúrjuk a vajjal, a mézzel és a tojással. Cipóvá formázzuk, frissen tartó fóliába csomagoljuk, és a hűtőben 1 órán át pihentetjük.
A túrót áttörjük, összekeverjük a mézzel, a citromlével, a vanília kikapart magjaival, a tojássárgájával.
A szóráshoz a vajat megolvasztjuk, félrehúzzuk, morzsásra összedolgozzuk a mézzel, a liszttel, a fahéjjal és egy csipet sóval.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 20 x 25 cm nagyságú tepsit.
A tésztával kibéleljük a tepsit úgy, hogy pereme is legyen. Villával több helyen megszurkáljuk, és a sütőben kb. 10 percig elősütjük. Kivesszük, a túrós tölteléket a tésztalapra simítjuk, megszórjuk a meggyel. Rámorzsoljuk a morzsás tésztát, és a sütőben további 45 percig sütjük.
A süteményt hagyjuk hűlni, szeletelve kínáljuk, tejszínhabot is adhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.