Elkészítés: 2 kg érett, de kemény meggyet kimagozunk. Zománcos
lábasba tesszük, amit egy másik, vízzel teli edénybe állítunk. A víz forralásával a meggyhúst egészen puhára főzzük, majd áttörjük vagy turmixoljuk.
Minden kg gyümölcshöz 80 dkg cukrot és néhány szem mandulát teszünk, és addig főzzük a vízfürdőben amíg a kanáltól elválik, vagy tányérra cseppentve belőle hamar megbőrösödik. Kisebb formákba vagy lapos tányérra öntjük.
Amikor megdermedt, rácsra téve, szellős helyen szárítjuk /rövid ideig aszalógépben is száríthatjuk/, ezután tesszük szellős helyre. Néhány nap után papírdobozba rakva, hűvös helyen tartjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.