Elkészítés: A tojások sárgáját 2 dkg kristálycukorral és a citromhéjjal
habosra keverjük, majd a fehérjéket a maradék 6 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük. A habot apránként hozzáadjuk a kikevert sárgákhoz, és fakanállal óvatosan keverve, hogy a hab össze ne törjön, belekeverjük a lisztet és az olajat (fontos a rövid keverési idő). Sütőpapíron két egyforma tortalapot sütünk külön-külön. Amíg a lapok kihűlnek, elkészítjük a krémet.
Az előírásoknak megfelelően megfőzzük a vaníliás pudingot, és amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg kimagozott, lecsepegtetett és összevágott meggyet. Az egyik tortalapra rákenjük a krém felét, ezután rátesszük a másik lapot, és megkenjük a maradék krémmel, majd hűtőszekrénybe tesszük rövid időre. A zseléhez a meggylébe keverjük a zselatinport, és addig melegítjük, amíg áttetsző lesz, majd hozzáadjuk a cukrot, és hűtjük. A megtöltött tortán elrendezzük a meggyeket, leöntjük a már majdnem megdermedt
zselével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.