Elkészítés: A tésztához a lisztet átszitálom. Belemorzsolom a zsírt. Hozzáadom a többi hozzávalót, és tésztát gyúrok belőle. Hűtőben 1 órát pihentetem.
A töltelékhez a meggyet jól lecsöpögtetem, és óvatosan kinyomkodom; az almát pedig lereszelem és szintén kinyomkodom. Beleteszem az összes hozzávalót egy tűzhelyre helyezhető edénybe, felfőzöm, lassú tűzön elforralom a levét, majd teljesen kihűtöm. Ha van még rajta lé, akkor azt óvatosan kinyomkodom, mielőtt a tésztára kerülne. (Én ugyanis nem keverek bele zsemlemorzsát, hogy felszívja a levét. Nem szeretem az ízét.)
Kiveszem a tésztát a hűtőből. Kétfelé osztom. A tepsi aljába sütőpapírt teszek. Először ráteszem a tészta egyik felét, majd a kihűlt tölteléket (az almát vagy a meggyet), legvégül a tészta másik felét. Megkenem 1 tojás sárgájával, villával megszurkálom, kevés kristálycukrot szórok rá.
180 fokra előmelegített sütőben sütöm 1 órát. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.