Elkészítés: A tésztához a porcukrot habosra keverjük a 4 tojás sárgájával, majd apránként hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjéből felvert habot. 2 részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Kikent, lisztezett őzgerincformában megsütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingos tölteléket. A hideg tejben elkeverjük a pudingport és a porcukrot, majd feltesszük főni. Folyamatos keverés közben sűrűre főzzük, és még melegen hozzákeverjük a margarint. Az elkészített krémet kihűtjük.
Ha megsült a tésztánk, a forma lenyomatainál felszeleteljük. Ha kihűlt, a sárga és a kakaós szeleteket felváltva összeragasztjuk a pudingos krémmel.
A tetejére a csokimázhoz a tejet a porcukorral és a kakaóporral felfőzzük, majd a végén, még a tűzön, belekeverjük a margarint. Langyosra hűtjük, és bevonjuk vele a süteményünket. Rövid időre tegyük hűtőszekrénybe.
Ha megkötött a csokimáz a tetején, ferdén szeletelve tálalhatjuk is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.