Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, felkarikázzuk.
Elkészítés: A hagymát a felforrósított olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a húst. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, a gyömbérrel fűszerezzük, és 1 dl vizet öntünk alá. Lefedve pároljuk, ha kell, pótoljuk a vizet. Amikor a hús félig puha (30-40 perc, ez függ az állat korától is), rátesszük a fokhagymát, az erős paprikát, és lefedve, kevés víz aláöntésével puhulásig pároljuk.
A rizst a szokásos módon (a gyorsrizst a csomagoláson olvasható utasítás szerint) puhára pároljuk. A mandulát serpenyőben felforrósított vajon aranysárgára pirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg, ha kész, azonnal kiöntjük a serpenyőből, hogy ne piruljon tovább!), és összekeverjük a főtt rizzsel.
Amikor kellően puha a hús, hozzáadjuk a kettévágott aszalt szilvákat, a mézet, ha szükséges, még kevés sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, és 5-8 perc alatt összefőzzük. Tálalás előtt beleszórjuk a petrezselymet is. A húst a mandulás rizzsel kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 828 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.