Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, felkarikázzuk.
Elkészítés: A hagymát a felforrósított olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a húst. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, a gyömbérrel fűszerezzük, és 1 dl vizet öntünk alá. Lefedve pároljuk, ha kell, pótoljuk a vizet. Amikor a hús félig puha (30-40 perc, ez függ az állat korától is), rátesszük a fokhagymát, az erős paprikát, és lefedve, kevés víz aláöntésével puhulásig pároljuk.
A rizst a szokásos módon (a gyorsrizst a csomagoláson olvasható utasítás szerint) puhára pároljuk. A mandulát serpenyőben felforrósított vajon aranysárgára pirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg, ha kész, azonnal kiöntjük a serpenyőből, hogy ne piruljon tovább!), és összekeverjük a főtt rizzsel.
Amikor kellően puha a hús, hozzáadjuk a kettévágott aszalt szilvákat, a mézet, ha szükséges, még kevés sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, és 5-8 perc alatt összefőzzük. Tálalás előtt beleszórjuk a petrezselymet is. A húst a mandulás rizzsel kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 828 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.