Előkészítés: A csülköt megtisztítjuk, megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát lereszeljük, a póréhagyma fehér részét vékony karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, beleszúrunk egy szegfűszeget. A petrezselymet leöblítjük, és csomóba kötjük.
Elkészítés: A bort lábasba öntjük, hozzáöntünk két dl vizet, beletesszük a sárgarépát, a póréhagymát, a hagymát, a fahéjat, a babérlevelet, megsózzuk és borsozzuk, majd kb. 20 percig forraljuk. Beletesszük a csülköt, és többször megforgatva a lében, lefedve, gyöngyöző forrással főzzük. A csülköt kivesszük, lecsepegtetjük, és szárazra töröljük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A narancsok levét kinyomjuk, hozzáadjuk a borecetet, a mézet, összetörjük a másik szegfűszeget, és a narancsléhez adjuk. Összekeverjük. Tűzálló tálba tesszük a csülköt, megkenjük a mézes lével. A sütőben gyakori locsolgatás mellett kb. 1 óra hosszat sütjük. A csülköt előmelegített tálra tesszük, és burgonyapürével, ízlés szerint pikáns gyümölcs kompótokkal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.