Elkészítés: Egy nagyobb tálban összeolvasztjuk a mézet a vajjal, majd hozzákeverjük a tojásokat, a porcukrot, a fűszerkeveréket, a sütőport, majd a végén a lisztet, és alaposan összegyúrjuk. Ha szeretnénk barna tésztát is, akkor felezzük el a masszát, és az egyikbe keverjünk annyi kakaóport, hogy szép színe legyen. 1 éjszakára tegyük hűtőbe.
Másnap (de akár később, eláll egy hétig is a tészta) lisztezett deszkán kinyújtjuk, és fantáziánkra bízva kiszaggatjuk, majd kisütjük (180 fokon) a kívánt formákat.
Készítsünk egy alapot, amihez ha szorosan hozzáillesztünk kisebb alakzatokat, ezek sütés folyamán összesülnek. A külön kisütött formákat később díszítés alatt írókával rögzíthetjük az alaphoz, és aszerint díszítjük.
Az írókához a fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet. Ezzel díszítjük a mézeskalácsot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.