Elkészítés: 1: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 3 evőkanál hideg vízzel keményre verjük, a végén belerakjuk a cukrot. Hozzáadjuk a sárgákat, rászitáljuk a sütőporral, a kakaóval, a fűszerkeverékkel és keményítővel elkevert lisztet, összeforgatjuk. Kapcsos tortaformába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
2: A túrót a konyakkal és a mézzel ízesítjük. A beáztatott, majd kinyomkodott, feloldott zselatint a masszába dolgozzuk. Felverjük a tejszín felét 1 csomag vaníliás cukorral. Beleforgatjuk a szétmorzsolt mézeskalácsot és a durvára aprított csokoládét.
3: A piskótát 2 lapra vágjuk. Az alsót megkenjük lekvárral, a krémet kupolaszerűen ráhalmozzuk. A másik lapot ráborítjuk.
4: A maradék tejszínt felverjük a másik csomag vaníliás cukorral, bevonjuk vele a tortát, megszórjuk kakaóval, végül a rolettikkel díszítjük.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.