Elkészítés: A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal, hólyagosra dagasztjuk, majd konyharuhával letakarva meleg helyen legalább a duplájára kelesztjük.
Most lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 4-5 mm vastag négyszögletes lappá nyújtjuk, majd éles késsel 4x4 részre daraboljuk.
A füstölt lazacot 16 kicsi darabra vágjuk, a citromot hosszában négy részre, majd szeletekre daraboljuk, az olívabogyót elfelezzük. Végül mindegyik tésztanégyzetre 1-1 kicsi lazacdarabot, citromcikket, olívabogyót teszünk, alufóliával vagy sütőpapírral bélelt nagyméretű gáztepsibe tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és ha újból megkelt, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Ha elkészült, rácsra téve kihűtjük. Bor, pezsgő vagy koktél mellé kiváló.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.