Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, egy csipet sót, a tejfölt, a tejet és a vajat. A kézi robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk (kb. 5 perc), és letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük, amíg a tészta a duplájára kel.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, még egyszer átgyúrjuk, és egy rúddá sodorjuk. A rudat 12 egyforma nagyságú darabra vágjuk. Minden darabot kb. 30 cm hosszú rúddá sodorjuk. Tepsibe sütőpapírt simítunk. Két-két tésztarudat összecsavarunk, és két végüket koszorúvá összefogjuk. A tepsire rakosgatjuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel, és megkenjük vele a koszorúkat. A tepsin még 10 percig pihentetjük. Majd a kalácsokat kb. 20 percig sütjük. Tálaláskor a kalácsok közepébe tegyünk 1-1 hímes tojást, színes krepp-papírba csomagolva. Kedvünk szerint másképp is színesíthetjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 kalács: 504 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.