Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, egy csipet sót, a tejfölt, a tejet és a vajat. A kézi robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk (kb. 5 perc), és letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük, amíg a tészta a duplájára kel.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, még egyszer átgyúrjuk, és egy rúddá sodorjuk. A rudat 12 egyforma nagyságú darabra vágjuk. Minden darabot kb. 30 cm hosszú rúddá sodorjuk. Tepsibe sütőpapírt simítunk. Két-két tésztarudat összecsavarunk, és két végüket koszorúvá összefogjuk. A tepsire rakosgatjuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel, és megkenjük vele a koszorúkat. A tepsin még 10 percig pihentetjük. Majd a kalácsokat kb. 20 percig sütjük. Tálaláskor a kalácsok közepébe tegyünk 1-1 hímes tojást, színes krepp-papírba csomagolva. Kedvünk szerint másképp is színesíthetjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 kalács: 504 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.