Előkészítés: Kivajazunk egy csillag alakú tortaformát (ha nincs, egy kör alakút, és majd sütés után, sablon segítségével vágjuk csillag alakúra). A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverjük. A mogyorókrémet felmelegítjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A vajat habosra keverjük, beledolgozzuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és egy csipet sót. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, a mogyorókrémet, a mandulát, a fahéjat, a kakaót és a rumot. Alaposan összedolgozzuk. A formába öntjük, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. A tortát rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Hidegen vízszintesen kétszer kettévágjuk, azaz három lapra vágjuk. Mindhárom lapot megcsepegtetjük pálinkával, és megkenjük eperlekvárral. A krémhez a tejszínt a habfixálóval, a csokoládéval, a fahéjjal kevergetve felmelegítjük (nem forraljuk), kihűtjük, majd habosra kikeverjük. A krémből keveset félreteszünk a díszítéshez, a maradék felével megkenjük az alsó lapot, rányomkodjuk a középsőt, erre kenjük a maradék krémet, és végül a torta tetejét ráillesztjük. A mázhoz felforrósítjuk a margarint. Simára keverjük benne a porcukrot, a fahéjat, a kakaót és 1-2 evőkanál forró vizet. Amikor a máz elkezd dermedni, bevonjuk vele a tortát. A félretett krémet csillagcsőrös habzsákba töltjük, és megdíszítjük vele a torta tetejét. Ízlés szerint cukorgyöngyöt is szórhatunk rá.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 418 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.