Előkészítés: Kivajazunk egy csillag alakú tortaformát (ha nincs, egy kör alakút, és majd sütés után, sablon segítségével vágjuk csillag alakúra). A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverjük. A mogyorókrémet felmelegítjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A vajat habosra keverjük, beledolgozzuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és egy csipet sót. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, a mogyorókrémet, a mandulát, a fahéjat, a kakaót és a rumot. Alaposan összedolgozzuk. A formába öntjük, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. A tortát rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Hidegen vízszintesen kétszer kettévágjuk, azaz három lapra vágjuk. Mindhárom lapot megcsepegtetjük pálinkával, és megkenjük eperlekvárral. A krémhez a tejszínt a habfixálóval, a csokoládéval, a fahéjjal kevergetve felmelegítjük (nem forraljuk), kihűtjük, majd habosra kikeverjük. A krémből keveset félreteszünk a díszítéshez, a maradék felével megkenjük az alsó lapot, rányomkodjuk a középsőt, erre kenjük a maradék krémet, és végül a torta tetejét ráillesztjük. A mázhoz felforrósítjuk a margarint. Simára keverjük benne a porcukrot, a fahéjat, a kakaót és 1-2 evőkanál forró vizet. Amikor a máz elkezd dermedni, bevonjuk vele a tortát. A félretett krémet csillagcsőrös habzsákba töltjük, és megdíszítjük vele a torta tetejét. Ízlés szerint cukorgyöngyöt is szórhatunk rá.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 418 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.