Elkészítés: Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát. Alaposan kidolgozzuk /kézzel vagy géppel/, majd 1 órát meleg helyen kelesztjük.
Összekeverjük az 5 dkg cukrot az 5 dkg dióval.
A tésztát 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a mogyorókrémmel, megszórjuk a durvára vágott dióval. Szorosan felcsavarjuk, kört formázunk belőle. A végeit összedolgozzuk.
A tésztát bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk be, csak félig, és 15-20 percet pihentetjük. Lekenjük felvert egész tojással, megszórjuk a cukros dióval, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A sütőből kivéve forrón meglocsoltam vaníliás, cukros tejjel. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.