Elkészítés: A tésztához való tejet meglangyosítjuk, 1 decit kimerünk belőle, az élesztőt belemorzsoljuk, egy kevés cukrot hozzáadunk, 15 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet tálba tesszük a felfuttatott élesztővel, a maradék tejjel és cukorral, a langyosra olvasztotmargarinnal, megsózva, citromhéjjal ízesítve 6-8 percig dagasztjuk. Végül a tojások sárgáját is beledolgozzuk, és 50 percig kelesztük.
Ha megkelt, lisztezett gyúrólapra borítjuk, kb. 60x45 cm nagyságú tésztát nyújtunk, amit 30 egyenlő négyzetre vágunk.
A túrót összekeverjük a cukorral és a citromhéjjal, majd a tészták közepére kanalazzuk. 4 sarkát a töltelékre hajtjuk, és margarinnal kikent tesibe rakjuk úgy, hogy a hajtások alulra kerüljenek. Olvasztott margarinnal körbekenjük. Ujjunkkal a közepüket benyomjuk, a mélyedésbe 1-1 kiskanál szilvalekvárt rakunk. A lisztet a maragrinnal és a cukorral elmorzsoljuk, és a kis kalácsokra szórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.