Elkészítés: A tésztához a lisztet összedolgozzuk a porcukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a margarinnal, a tojással. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tészta 2/3 részét a formába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 3 cm magas pereme is legyen.
A meggyet megtisztítjuk, kimagozzuk. A meggyet a tésztára szórjuk, és meghintjük az 5 evőkanál kristálycukorral. A maradék tésztát két tenyerünk között a meggyre morzsoljuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tortát a sütőben kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a tejszínt kemény habbá verjük, és habrózsákat nyomunk belőle a tortára. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, és a tortára szórjuk. Mentalevelekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.