Elkészítés: A tésztához a lisztet összedolgozzuk a mandulával, a cukorral, a vajjal. Akkor jó, ha morzsás a tészta, nem kell, hogy összeálljon.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk 6 darab kb. 8-10 cm átmérőjű tűzálló tálkát, és a tészta 2/3 részét szétosztjuk bennük. A sütőben 8 percig sütjük.
Közben a barackot megmossuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, összeforgatjuk a cukorral. Szétosztjuk a formákba, és a tetejére morzsoljuk a maradék tésztát. További 25 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz.
Tálaláskor 1-1 gombóc vaníliafagylaltot teszünk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.