Elkészítés: A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával. A diót elvegyítjük a csokoládéval, a liszttel, és a Hermann-tésztához adjuk. A tojásfehérjét olyan keményre verjük, amíg vágható lesz, majd mindent jól összekeverünk.
A tésztát egyenletesen beleöntjük egy zsiradékkal kikent és belisztezett tepsibe (30 x 35 cm), melyet a sütő alsó felébe tolunk, és a tésztát kb. 30 perc alatt megsütjük. (Alsó és felső sütés: kb. 180 fok, légkeveréses: kb. 160 fok, gáz: kb. 3. fokozat.)
A krémhez a tejszínt felverjük a porcukorral, a Mozart likőrrel és a habfixálóval. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, és kanállal kis mélyedéseket alakítunk ki a felszínén.
A mázhoz a Mozart likőrt elkeverjük a tortazselével, és felfőzzük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, amíg sűrűsödni kezd, majd a kialakított mélyedésekben elosztjuk. A végén a süteményt megszórjuk a csokoládéforgácsokkal, és tálalásig hideg helyre tesszük.
Gyors Hermann-tészta:
Hozzávalók:
A gyors Hermann-tésztához:
1,5 dl langyos tej
fél csomag instant élesztő
3 evőkanál liszt
Elkészítés: A tejet az élesztővel és a liszttel jól elkeverjük. Letakarva szobahőmérsékleten 24 órát állni hagyjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.