Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd összetörjük krumplinyomóval.
Elkészítés: Mély tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, a burgonyapépet, az élesztőt és a cukrot. Hozzáöntünk annyi langyos vizet (kb. 2 dl), hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Legalább 5 percen át gyúrjuk. Letakarjuk konyharuhával, és langyos helyen 1 órán keresztül pihentetjük, hogy megkeljen. Eközben a paprikákat megtisztítjuk, megmossuk, forró sütőben megsütjük, lehúzzuk a héjukat, a magházukat eltávolítjuk, és húsukat feldaraboljuk. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, kivesszük a magjaikat, és húsukat apró kockákra vágjuk. A mozzarellát is felkockázzuk. Az olajbogyókat vékonyan felszeleteljük. A pihentetés után még egyszer átdolgozzuk a tésztát, 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és egy 10 cm átmérőjű formával kerek lapokra kiszaggatjuk. Mindegyik közepére teszünk néhány kocka mozzarellát, paprikát és paradicsomot, picit megsózzuk, ráteszünk egy felszeletelt olívabogyót, és összezárjuk a tésztát. A szeleket jól összedolgozzuk, és gombóc alakúra sodorjuk. Felforrósítjuk az olajat, aranyszínűre sütjük benne a gombócokat, és papírtörlővel kibélelt tálba
tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen. Megsózzuk és azonnal tálaljuk.
A kisült gombócokat nem szabad letakarni amíg a többi sül, mert a párától a kisült tészták megpuhulnak, elveszítik ropogósságukat. Inkább meleg, de elzárt sütőben, nyitott ajtóval tartsuk melegen.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 943 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.