Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd összetörjük krumplinyomóval.
Elkészítés: Mély tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, a burgonyapépet, az élesztőt és a cukrot. Hozzáöntünk annyi langyos vizet (kb. 2 dl), hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Legalább 5 percen át gyúrjuk. Letakarjuk konyharuhával, és langyos helyen 1 órán keresztül pihentetjük, hogy megkeljen. Eközben a paprikákat megtisztítjuk, megmossuk, forró sütőben megsütjük, lehúzzuk a héjukat, a magházukat eltávolítjuk, és húsukat feldaraboljuk. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, kivesszük a magjaikat, és húsukat apró kockákra vágjuk. A mozzarellát is felkockázzuk. Az olajbogyókat vékonyan felszeleteljük. A pihentetés után még egyszer átdolgozzuk a tésztát, 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és egy 10 cm átmérőjű formával kerek lapokra kiszaggatjuk. Mindegyik közepére teszünk néhány kocka mozzarellát, paprikát és paradicsomot, picit megsózzuk, ráteszünk egy felszeletelt olívabogyót, és összezárjuk a tésztát. A szeleket jól összedolgozzuk, és gombóc alakúra sodorjuk. Felforrósítjuk az olajat, aranyszínűre sütjük benne a gombócokat, és papírtörlővel kibélelt tálba
tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen. Megsózzuk és azonnal tálaljuk.
A kisült gombócokat nem szabad letakarni amíg a többi sül, mert a párától a kisült tészták megpuhulnak, elveszítik ropogósságukat. Inkább meleg, de elzárt sütőben, nyitott ajtóval tartsuk melegen.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 943 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.