Elkészítés: A cukkinit és a gombát nagylyukú reszelőn lereszelem, a hagymát apróra felkockázom, a petrezselymet felaprítom. Egy nagyobbacska tálban elektromos habverővel összekeverem a joghurtot a tojással, belemorzsolom a feta sajtot, majd hozzáadom a sütőporral elegyített lisztet, a sajt sótartalmától függően óvatosan sózom és bátran borsozom, beleforgatom a hagymát és a reszelt gombát, cukkinit, végül hozzáadom az élénkzöld petrezselymet. A palacsinta tésztájához hasonló, színes, csíkos masszát kapok.
Egy nagy gáztepsit beborítok sütőpapírral, vékonyan megkenem olívaolajjal. Egy evőkanál segítségével, kb. 5 cm-es, közelítőleg kerek halmocskákat biggyesztek egymástól min. 1,5-2 cm-es távolságra, mert sütés közben felfelé és oldalirányban is növekedésnek indulnak. Egyszerre úgy 15-17 halmocska fér el kényelmesen egy tepsiben.
A sütőt 190 fokra előmelegítem, a forró sütőbe tolom a lepénykéket, majd 12-15 perc elteltével, mikor a szélük kezd aranybarna színt ölteni, a tetejük pedig fényes sima, már alig remegős, kiveszem, és egy lapáttal gyorsan mindegyiket megfordítom, majd még kb. 5 percre visszatolom pirulni. A fenti mennyiség 2 tepsire, kb. 32-34 db-ra elegendő.
A kész mücvereket, ha tudom, melegen tartom, de langyosan, sőt másnap, hidegen is igen ízletes apróság. Salátával, joghurtos öntettel akár könnyű vacsora, de előétel is lehet, sütőben, mikróban újramelegíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.