A sertésdiót felszeleteljük, a szeletek mindkét oldalát beborsozzuk, sózzuk, mustárral bekenjük, olívaolajjal meglocsoljuk, és lefedve éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a hússzeleteket tepsibe rakjuk, rálocsoljuk az olívaolajat. Félbevágjuk a megmosott, pucolatlan fokhagymát, és a vágott felével felfelé a hús közé tesszük.
Fóliával letakarva kb. 1 órát sütjük, majd levéve a fóliát még 45 percig, miközben meglocsolgatjuk az alatta lévő olajjal.
A burgonyát megpucoljuk, karikára vágjuk, és belerakjuk egy lábasba, majd megsózzuk, felöntjük a tejszínnel, és rászeleteljük a vajat. Forrástól számított 7 percig főzzük. Ezután tepsibe tesszük, és addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
Tálaláskor a krémesre sült fokhagymát – ami könnyen kinyomható a héjából – külön tányérra tesszük, a húshoz és a tejszínes burgonyához kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.