Elkészítés: Egy magas falú edényben vizet forralunk. A sajtot 2 részre osztjuk, és külön-külön hőálló zacskóba tesszük. Ha felforrt a víz, belehelyezzük tasakostól a sajtokat, és olvadásig a legkisebb lángon melegedni hagyjuk.
Eközben elkészítjük a kétszínű tölteléket. 20 dkg vajat, a kenhető sajtot, a keménytojások fehérjét 1 kevés sóval és borssal kikeverjük. Én botmixert vettem segítségül, hogy teljesen homogén legyen. A másik színű töltelékhez a tojások sárgáját keverjük ki a maradék 10 dkg vajjal, a mustárral és egy csipetnyi sóval.
Ha megolvadt a kemény sajtunk, kb. tepsi hosszúságúra gyorsan kinyújtjuk. Lehet akár a zacskón keresztül is, akár a zacskóból kivéve, a lényeg, hogy gyorsan dolgozzunk vele. Ha kinyújtottuk az első lapot, elosztjuk rajta a fehér krém felét, erre helyezzük a sonkát, majd megkenjük a sárga krém felével, feltekerjük. Ugyanezt még egyszer elvégezzük, így 2 tekercset kapunk.
Betekerjük őket fóliába, és hűtőbe tesszük dermedni. Ezután szépen szeletelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.