Elkészítés: A lisztet, a sót, a hagymamagot, a cukrot és az élesztőt egy nagy tálba tesszük és alaposan összekeverjük.
A tejet langyosra melegítjük, és 1 evőkanál kivételével hozzákeverjük a joghurtot. A tojást felverjük és félretesszük. A vajat megolvasztjuk. A tejes joghurtkeveréket, a felvert tojást, és a megolvasztott vajat a liszthez keverjük, és puha, ruganyos tésztává gyúrjuk. Utána egy nagy tálban (legyen helye tágulni) meleg helyen pihentetjük a tésztát kb. 30-60 percig, amíg a duplájára dagad. 8 egyenlő részre osztjuk, és letakarva 10-15 percre félretesszük.
A sütőt (eredetileg kemencében sütötték) előmelegítjük 230 fokra, és egy sütőlapot 10 perc alatt átmelegítünk benne. Kivesszük a sütőlapot, és egy megvajazott zsírpapírt vagy sütőpapírt helyezünk rá. Az egyik tésztalabdát óvatosan, mindkét kezünkkel nyújtva, könnycsepp formára alakítjuk. Ráfektetjük a sütőlapra, és a könnycsepp formát megtartva 15-18 cm-re nyújtjuk. 2-3 darabot nyújtunk ki egyszerre, megkenjük joghurttal, majd megszórjuk a szezámmaggal vagy mákkal (vagy ízlés szerint bármilyen fűszerrel). A legfelső sütőrácsra helyezve 10-12 percig sütjük, amíg felpuffad és megpirul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.