Elkészítés: A tészta száraz hozzávalóit egy kelesztő tálba tesszük, elkeverjük, majd a tejjel összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Meleg helyen 45-60 percig kelesztjük.
Közben a vajat a kristálycukorral és a narancsdzsemmel kikeverjük, hogy kenhető legyen. Egy hagyományos lemez tepsit kikenünk.
Amikor a tészta megkelt, félujjnyira kinyújtjuk, rákenjük az ízesített vajat, és megszórjuk a darált dióval. Feltekerjük, és 15 db egyforma karikára vágjuk, melyeket fektetve a tepsire helyezünk. Az evőkanálnyi kristálycukrot kevés vízzel összekeverjük, és a tészták tetejét ezzel a vizes cukorral megkenjük.
Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Amikor kezd pirosodni a teteje, meglocsoljuk a vaníliás cukorral elkevert langyos tejjel, s még kb. 5 percig a sütőben tartjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.