Elkészítés: A tésztához a lisztet keverjük össze egy csipet sóval, adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat. Kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, végül adjuk hozzá a villával kicsit felvert egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Az összegyúrt tésztát nyújtsuk ki piteforma méretűre, béleljük ki vele a formát. Tegyük legalább fél órára a hűtőbe, hogy kellően lehűljön. (Én két fólia között nyújtom ki a tésztát, mert így sokkal egyszerűbb, majd a felső fóliát levéve egy gyors mozdulattal fordítom át a formába.)
A töltelékhez a mascarponét keverjük simára a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és az őrölt fahéjjal. Adjuk hozzá a tojást, a reszelt narancshéjat és a kifacsart narancslevet, majd szintén keverjük alaposan össze.
A hűtőből vegyük ki a tésztát, öntsük bele a simára kevert tölteléket. Helyezzük 150 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 35-40 perc alatt készre. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.
A teljesen kihűlt torta tetejére kanalazzunk pár kanál narancslekvárt.
Szeletelve kínáljuk, külön tálkában még adhatunk mellé narancslekvárt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.