Elkészítés: Az ordát (helyettesíteni lehet tehéntúróval) habosra kevertem a tejszínnel (vagy amennyitől könnyen kenhető lesz), a cukorral, 1 narancs levével, 1 kiskanál vanília-esszenciával és ami a legfontosabb, kávéscsészényi apróra vágott cukrozott narancshéjjal.
A lisztet tálba szitáltam, hozzáadtam csipet sót, a cukrot, a narancs reszelt héját, a tojásokat és összekevertem.
Közben egy tálkában felfuttattam az élesztőt 2 deci langyos tejben, amibe kiskanál cukrot és 3 kanál lisztet is kevertem. Ráöntöttem a megkelt kovászt a lisztes egyvelegre, majd fakanállal dagasztani kezdtem, apránként hozzákeverve az olvasztott vajjal elkevert kevés langyos tejet. Tejet annyit kell tenni, amennyitől kemény, de dagasztható tésztát nem kapunk.
Akkor az egész masszát deszkára borítottam és tovább dagasztottam, majd liszttel megszórtam, letakartam tiszta konyharuhával, és meleg helyen 1 órát kelesztettem.
2 részre osztottam a tésztát, fél centi vastagságúra kinyújtottam, megkentem az ordás töltelék felével, majd szorosan felcsavartam.
2,5 centis szeleteket vágtam a tekercsből, és behelyeztem őket sütőpapíros tepsibe, tisztes távolságra egymástól. Az oldalukat olvasztott vajjal kentem meg.
Tepsiben hagytam még fél órát kelni, majd rózsaszínűre sütöttem őket. Mikor majdnem kész volt, meglocsoltam kevés cukros tejbe öntött rózsavízzel (vagy vaníliával).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.