Elkészítés: A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk.
A tésztát 2 részre osztjuk, egy nagyobbra és egy kisebbre. Az nagyobb lesz a sütemény alja, a kisebből rácsokat készítünk a tetejére. Kinyújtjuk a nagyobb tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A felesleges széleket levágjuk.
A tésztára rátesszük a kimagozott szilvabefőttet és a meghámozott és kockára vágott narancsot. A maradék tésztából rudacskákat sodrunk, és ezzel rácsozzuk be a süteményt.
Előmelegített sütőbe helyezzük és megsütjük. A kész süteményt hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral, és négyzet alakúra szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.