Elkészítése: Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel. Közben a tepertőt megdaráljuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tejfölt, egy csipet sót, és összegyúrjuk. Alaposan összedolgozzuk. A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, rákenjük a darált tepertőt, ízlés szerint kissé megsózzuk és megborsozzuk. Alulról felfelé felcsavarjuk a tésztát, téglalap alakúra kinyújtjuk, és két oldalát egymásra behajtjuk. Fél órát pihentetjük, majd ezt a hajtogatást még háromszor megismételjük, és közöttük fél-fél órát pihentetjük a tésztát.
Végül ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, tetejét sűrűn kockásra bevagdaljuk, és nem túl nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat). A pogácsák tetejét megkenjük tojássárgájával, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.