Elkészítés: A rizst a megszokott módon megpároljuk. Ha kész kevés ecettel ízesítjük. Az újhagymát felkarikázzuk, és felhasználásig hideg vízbe áztatjuk.
Közben 4 dl forrásban lévő vízbe szórunk ennek megfelelő mennyiségű dashi levesport. Ha már jól feloldódott, hozzáadjuk a szójaszószt, a mirint és a cukrot. Összekeverjük, és hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt hagymát és a nagyobb darabokra vágott csirkehúst. Lefedve, alacsony lángon kb. 5 percig főzzük. Ezután bátran megemeljük a lángot, és amikor már forr – hozzácsurgatjuk a felvert tojásokat. Nem keverjük, visszafedjük az edényt, és kb. 2 percig főzzük, amíg a tojás megszilárdul. Ezután kóstolással ellenőrizzük, hogy a hús megfőtt-e, ha már kellően megpuhult, elzárhatjuk alatta a lángot.
Tálaláshoz a párolt rizst szétosztjuk a tányérok között, rászedjuk a húst és a tojást, majd annyi levet kanalazunk rá, hogy a rizs nedves legyen. A felkarikázott újhagymával szórjuk meg a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.