Elkészítés: Az olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a lereszelt gyömbért. 1-2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst. Folyadékként először a fehérbort, majd ha ezt felszívta, akkor a húsleves alaplét adjuk. Ha felszívta az alaplét, akkor a továbbiakban kis adagokban vizet adunk a rizshez. Időközben sóval fűszerezzük. Attól függően, hogy friss vagy főtt az okra, előbb vagy utóbb adjuk hozzá a félig puha rizshez. Az okrával egy időben a felkockázott paradicsomot is belekeverjük a rizottóba. Az okra hamar megfő. Ha mind a rizs, mind az okra megpuhult, akkor hozzákeverjük a felaprított friss korianderlevelet.
Tálaláskor további korianderrel, és reszelt parmezánnal díszítjük.
Ez az étel magában is nagyon finom, de húsevőknek tálalhatjuk sült csirkemellel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.