Elkészítés: A zöldbabok végeit levágjuk és megtisztítjuk, majd 1-2 cm-es darabokra aprítjuk. Alaposan megmossuk, és tiszta vízben állni hagyjuk.
A hagymát az olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott paradicsomot és a paradicsompürét, sót, cukrot. A zöldbabot és a burgonyát hozzáadjuk, és víz nélkül, fedő alatt 10-15 percig főzzük, hogy a bab vizet eresszen. Ezután annyi forró vízzel felengedjük, hogy 1 ujjnyira ellepje a babot. Készre főzzük. Akkor jó, amikor a bab elveszíti élénkzöld színét (kb. 1 óra alatt fő meg).
Ha megfőtt, hagyjuk fedő alatt hűlni (ahogy általában az olívás zöldségeket).
Rizzsel tálaljuk. Kínáljunk hozzá natúr joghurtot vagy török cacikot (dzsadzsikot - joghurtos, fokhagymás, sós uborka)! Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.