Elkészítés: Az articsókákat megtisztítjuk és negyedeljük (a külső sötétzöld rétegeket egészen a világos részig lefejtjük, a szárát levágjuk, és a belső, szőrös részt kivágjuk). Ezután azonnal citromlével bekenjük, és citromleves, lisztes vízbe tesszük, mert gyorsan befeketedik.
A vöröshagymát és a sárgarépát az olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a még egyszer alaposan megmosott articsókát és a fél citrom levét. Hagyjuk kicsit levet ereszteni, majd a paradicsomot, a burgonyát és a rizst adjuk a zöldségekhez. További 5-6 percig fedő alatt főzzük. Ezután annyi vízzel felengedjük, hogy éppen ellepje, megsózzuk és készre főzzük. Akkor jó, amikor a rizs és a burgonya is megfőtt.
Tálaláskor kaporral megszórjuk. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.