Előkészítés: A tejfölt a cukorral, a borral, a pálinkával és a tojássárgákkal összedolgozzuk. Belekeverjük a lisztet, és erőteljesen összegyúrjuk. Végül a hideg vajat kis darabokba hozzáadjuk, és gyors mozdulatokkal beledolgozzuk. A tésztát egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: Másnap a tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és nem túl nagy formákkal kiszaggatjuk. A tojásfehérjét lágy habbá verjük, és megkenjük vele a tészták tetejét. Megszórjuk a cukorral. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztákat a tepsire rakosgatjuk, és a sütőben 10-15 percig sütjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 darab: 65 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.