Elkészítés: A lisztet tálba szitáltam, hozzáadtam a porcukrot, csipet sót, az őrölt, hámozott mandulát. Az egészet alaposan elkevertem, majd nagylyukú reszelőn belereszeltem a hideg vajat. Gyors mozdulatokkal összemorzsoltam, a tojássárgájával tésztává dolgoztam. A fehérjét félretettem. A tésztát frissen tartó fóliába csomagoltam úgy, hogy nagyjából 3 cm vastag hengerré formáztam. 1 órán át pihentettem a hűtőszekrényben.
A kissé megkeményedett tésztát 1/2 cm vastag szeletekre vágtam, minden szeletből kis golyóbist formáztam.
Egy nagy tepsit sütőpapírral borítottam, a sütőt 160 fokra előmelegítettem.
A tojásfehérjét villával kissé felvertem. A szeletelt mandulát kissé összetörtem, tálba szórtam. A kis golyók közepébe egy méretes fakanál nyelével kis lyukat fúrtam ügyelve arra, hogy az aljukat véletlenül se szúrjam át. Az így kapott süteményeket előbb belemártottam a tojásfehérjébe, majd a mandulaszeletekbe.
Amikor mindegyikkel elkészültem, betettem a sütőbe, a hőmérsékletet 150 fokra mérsékeltem. 10-12 perc alatt világosra sütöttem. Néhány percet még a tepsiben hagytam várakozni a nagyon-nagyon omlós süteményeket, közben mindegyik közepére 1 mokkáskanálnyi szilvalekvárt biggyesztettem. Ezt követően a töltött csókokat rácson hagytam hűlni.
Nagyjából 1 órát hagytam őket várakozni, ennyi idő alatt a lekvár felszíne is kissé megszáradt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.