Az alap
A vajat, a feldarabolt étcsokoládéval vízgőz felett, vagy mikróban megolvasztjuk. Mikor már olvadt, elkeverjük benne a kakaóport, és félretesszük hűlni.
Az egész tojásokat a cukorral kb. 10 percig jó habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük a vajas csokit. Végül a lisztet. Tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt megsütjük. Nem kell túlsütni, úgy jó, ha egy kicsit "nyers" a belseje.
A krém
Míg sül a sütemény, elkészítjük a krémet.
1 csomag tejszín ízű pudingport elkeverünk 5 dl tejjel, majd közepes lángon megfőzzük. Ezután félrerakjuk hűlni.
Amíg hűl, a vajat és a porcukrot egy fakanál segítségével krémesre keverjük.
Miután kihűlt a puding, keverőgéppel átkeverjük, majd hozzáöntjük a vajas keverékhez. Simára keverjük, majd fakanállal hozzákeverjük az összetört Oreót.
Miután kihűl a sütemény, a tetejére kenjük a krémet.
Ezután vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, majd miután egy kicsit kihűlt, ráöntjük a krém tetejére.
1,5-2 órára hűtőbe tesszük.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.