Elkészítés: Előző nap húsos marhacsontból, leveszöldségekkel egy szokásos marhahúslevest készítek, kihűlés után a megdermedt zsírt leszedem róla (ha nincs rá mód, akkor leveskockából készítem el).
A gyufaszál vastagságúra vágott sárgarépát a margarinon félig megdinsztelem, majd hozzáadom a vékonyra szelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és tovább dinsztelem. Ezt követően a vékonyra szelt gombát adom hozzá (ha szárítottból készül, előtte 2 órával beáztatom).
Majd a kapor és a zöldség zöldje 3/4 részét nagyon apróra metélem és ezeket is hozzáadom, 1-2 perces dinsztelés után borsozom, sózom és felöntöm a húslevessel, 30 percig lassú tűzön főzöm.
Eközben a vékony hasábokra szelt burgonyát 2-3 cm-es darabokra vágom, forró olajon addig sütöm, míg a külső fele megkeményedik és halvány színe lesz. Papírtörlőn az olajat leitatom, és a levesbe teszem a burgonyát, pár percig forralom, hogy a közepe is átfőjön.
Végül a maradék kaprot és zöldség zöldet durvára vágom, kis tálban a leveshez kínálom. A sajtot apró kockára vágom, a tányérokon szétosztom, erre merem a levest.
Kínálhatunk még mellé pirított kenyérkockát, és tejföllel is lehet gazdagítani a levest.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.