Elkészítés: A csirkét megmossuk, 8 darabra vágjuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. A hagymát felkarikázzuk, a gombát felszeljük.
Vajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, 2 percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, a babérlevelet, a bort, és fedő alatt mérsékelt tűzön puhára pároljuk (35-40 perc).
Az uborkát nagylyukú reszelőn lereszeljük. A tejfölben simára keverjük a lisztet és a mustárt. A húsdarabokat az edény egyik oldalára tesszük, a mártáshoz adjuk az uborkát és a tejfölt,
megszórjuk kakukkfűvel, utána sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
Mély tálba szedjük, tetejét vágott petrezselyemmel díszítjük.
Hagyományosan készített galuskával tálaljuk, amit meghintünk kaporlevéllel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.