A kemény húsú őszibarackokat megmossuk, majd meghámozzuk. (A legjobb, ha magvaváló fajtát választasz, ugyanis sokkal könnyebb vele dolgozni.) Nagyobb darabokra vágjuk, majd szorosan az üvegekbe tesszük a barackdarabokat.
Hideg vízzel felöntjük úgy, hogy ellepje a gyümölcsöket, majd jöhet az ízesítés: 5 darab édesítőszert teszünk az üvegekbe. (Ha az édesebb ízvilágot kedveled, akár a duplája is mehet bele.) Ezután jöhet üvegenként 3 darab szegfűszeg, majd egy kis kanálnyi tartósítószert is teszünk a barackokra.
Az üvegeket szorosan lezárjuk, és egy tepsibe állítjuk őket úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. A tepsibe kb. fél liter langyos vizet öntünk, majd 180 fokos sütőben addig melegítjük, míg az üvegben apró buborékok jelzik, hogy felforrt a gyümölcsön lévő víz. Lekapcsoljuk a sütőt, és 20-25 percig még bent hagyjuk az üvegeket. Ha lejárt az idő, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
Nézd meg videón, hogyan készül a cukormentes őszibarackbefőtt!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.