Elkészítés: A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk 20×30 cm-es tepsiben. Ehhez az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel (kb. 8-10 perc). A diót a zsemlemorzsával és a sütőporral összekeverjük, és elkeverjük egy fakanállal az előzőleg kikevert masszával. Megfelelzzük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 2 részletben megsütjük előmelegített sütőben.
A krémhez a vaníliás pudingport a kávéval, a cukorral és a tojássárgával csomómentesre kikeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal jól kihabosítjuk, nagyon könnyű finom krémet kapunk.
A tészta összeállítása: az első lapot megkenjük a krém felével, kirakjuk a rumos tejbe mártott babapiskótákkal. Rákenjük a másik adag krémet, befedjük a másik lappal.
A csokimázhoz a vizet a cukorral és a kakaóporral összekeverjük, közepes lángon, kevergetve összefőzzük. Nem főzzük túl, csak addig, míg a cukor elolvad. A tűzről lehúzva belekeverjük a vajat. Pár pillanatra visszatesszük a lángra, kicsit összekeverjük. A tűzről levéve egy kicsit várunk, hogy hűljön, de meg ne dermedjen, és a sütemény tetejére kenjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.