Elkészítés: A szőlőt leszemezem, megmosom, nagy lábosban főzni kezdem. Burgonyanyomóval áttöröm a szőlőszemeket, de épp csak addig főzöm, amíg forrni kezd. Ekkor félrehúzom a tűzhelyről, és kisebb adagokban paradicsom-passzírozón átpréselem, hogy mind a kemény héja, mind pedig a méretes magjai kiiktathatók legyenek.
A szinte fekete-bordó levet, amely azért gyümölcshúst és pektint is tartalmaz, ismét felforralom, de ezúttal már a dzsemfixet is hozzákeverve. 1 csomag bőségesen elegendő ehhez a mennyiséghez! Amikor felforrt, habját eltávolítom, a sűrű, ekkor még tökéletesen folyékony esszenciát pedig üvegekbe töltöm, tetejüket lezárom.
Az üvegeket forrásban lévő vízbe állítom, és itt hagyom kihűlni – ez a nedves dunszt.
Ha kihűltek, mehetnek a kamrapolcra. Semmilyen egyéb tartósítószer nem szükséges hozzá, de a megkezdett üvegeket tanácsos 1 héten belül elfogyasztani, és a már bontott üvegeket hűtőszekrényben tárolni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.