Elkészítés: A felkockázott csirkehúst betesszūk egy fazékba a megtisztított és feldarabolt répával és fehérrépával, 1 gerezd fokhagymával, vizet öntünk rá, sózzuk, és főzūnk belőle egy finom húslevest, ez lesz mindennek az alapja.
Amíg ez fő, addig felkockázzuk a paprikákat a szalonnát. A szalonnát egy kicsit lepirítjuk egy serpenyőben, de csak annyira, hogy nedves legyen a serpenyő, majd rátesszūk a paprikát, és a szalonnával megpirítjuk, de ne sūssūk ki a lelkét!
Ha megfőtt a levesūnk, kiszedjūk belőle a húst, és kevés vajon vagy olajon enyhén megpirítjuk. A rizst lepirítjuk kevés olajon, 2,5-szeres mennyiségű levest teszūnk rá, forrás után kis lángon főzzūk 15 percig fedő alatt.
Közben a maradék levesben megfőzzūk a garnélarákot rózsaszínűre, majd a kagylókat, amíg szépen kinyílnak (a csukva maradt kagyló nem jó!!!!), a rák és a kagyló, forrástól számított 10 alatt megfő.
A fokhagymát felaprítjuk, a rizsre szórjuk, hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, a leszűrt zöldborsót,a megpirított paprikát és a húst. Kurkumával színezzūk, óvatosan, de alaposan összeforgatjuk, majd a garnélával és a kagylókkal díszítjūk, és az egészet letakarva 10 percig pároljuk.
Tálalás előt citromlével meglocsoljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.