Elkészítés: A növendéklapockát egyforma kockára vágjuk, megmossuk, szűrőre téve lecsöpögtetjük. Az olajat felhevítjük, az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára dinszteljük, pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, kevés vízzel azonnal felöntjük. A már előkészített növendéklapockát hozzáadjuk, őrölt borssal, babérlevéllel és köménymaggal fűszerezzük, megsózzuk, majd a megtört fokhagymát is hozzátesszük. Fedő alatt lassú tűzön, mindig csak kevés lében, a húst puhára pároljuk.
Ezután egy edényben, enyhén sós vízben megfőzzük az egyforma darabokra vágott sárga vajpaszulyt, az apró kockára vágott burgonyát. Fővés útán összevegyítjük a már puhára főtt húskockákkal, fölengedjük csontlével. Ha felforrt, beleöntjük a simára kevert lisztes-tejfölös habarást. 2-3 percnyi forralás után a tűzről levesszük, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, ízlés szerint ecettel ízesítjük. Forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.