Elkészítés: Az élesztőt egy kisebb edényben kevés cukorral és tejjel felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, alaposan összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojásokat és az élesztőt. Gyúrni kezdjük, miközben apró adagokban hozzáadjuk az olajat. Erősen dagasztjuk 15-20 percig, majd letakarva, szobahőmérsékleten 60-90 percig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát tetszés szerinti nagyságúakra felosztjuk (én 12-14 darabot sütök belőle), formázzuk hosszúkás, lapos zsemleformájúra, (de a forma is szabadon választható), a tetejét bevághatjuk hagyományosan kereszt alakban.
Sütőpapírral lefedett lemezre vagy tepsire helyezzük a paniniket, és letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg 1/3-ával meg nem nagyobbodnak.
190 fokos sütőben készre sütjük. A sütési idő a választott forma-nagyság függvényében változik, 12 db esetében kb. 20 perc. Az elkészültét úgy ellenőrizhetjük, hogy felemelve megkopogtatjuk az alját.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.